ÁEEK | Emberi Erőforrás Fejlesztési Főigazgatóság - Továbbképzési pontok

Továbbképzési pontok

 A továbbképzési időszak (ciklus) a nyilvántartásba kerülés napjával indul.

A továbbképzésre kötelezett továbbképzésre az általa választott négy hazai egyetem szak- és továbbképzési központjába jelentkezhet. A továbbképzési pontokkal kapcsolatos kérdésekkel azon egyetem továbbképzési titkárságához fordulhat, amelyikhez bejelentkezett. A továbbképzéseken szerzett pontokat, valamint a munkajogviszony igazolást, amely gyakorlati pontot igazol az adott egyetem továbbképzési központja felé kell megküldeni.

Amennyiben az Ügyfél nem rendelkezik az egyetem által kiállított pontigazolással, az ÁEEK hiánypótlásra felhívó végzésben fogja kérni az Ügyféltől, hogy rendezze pontigazolását és ha ez megtörtént, jelezze az ÁEEK EFF felé.

Az orvosok, fogorvosok, egyéb klinikai végzettségűek a pontigazolásukat a www.oftex.hu oldalon tekintheti meg. Gyógyszerészek a www.gyoftex.hu oldalon tájékozódhatnak.

A „8 éves szabály”

Az egészségügyi dolgozó, aki a működési nyilvántartásba való felvételét első alkalommal kéri, és az egészségügyi szakképesítése megszerzésének, illetve magyarországi elismerésének vagy honosításának napja óta több mint 8 év eltelt, a működési nyilvántartás megújításához szükséges továbbképzési kötelezettség teljesítésére vonatkozó feltételek szerint annyi továbbképzési pont igazolására köteles, amennyi egyébként a működési nyilvántartás megújításához szükséges.

A fentiek alapján, aki 8 évnél régebbi szakképesítéssel rendelkezik és ezen régi szakképesítésével nem szerepel a működési nyilvántartásban, de felvételét szeretné kérni, annak továbbképzésen kell részt vennie. Ebben az esetben mivel az Ügyfél továbbképzési ciklussal nem rendelkezik, továbbképzésre az alapnyilvántartási számával jelentkezhet.