ÁEEK | Emberi Erőforrás Fejlesztési Főigazgatóság - Szakmai vizsga

Szakmai vizsga előkészítése

Vizsgaelnökök megbízása

Az Egészségügyi Nyilvántartási és Képzési Központról szóló 29/2015. (II. 25.) Korm. rendelet 4. § (1) bekezdése szerint a Kormány – a (2) bekezdésben meghatározott kivétellel – az ENKK-t jelöli ki a szakképzésről szóló 1993. évi LXXVI. törvény alapján megkezdett, az egészségügyi ágazatba tartozó szakképesítések tekintetében a szakmai vizsgabizottság elnökének megbízásával kapcsolatos feladatok ellátására.

Moduláris szakmai vizsgák

A szakmai vizsgáztatás általános szabályairól és eljárási rendjéről szóló 20/2007. (V. 21.) SZMM rendelet alapján iskolai rendszerű szakképzésben a tanulmányokat lezáró szakmai vizsgát lehet tartani a tanév rendjében meghatározott vizsgaidőszakokban, február-március, május-június és október-november hónapban.

A szakmai vizsgára

a) februári-márciusi vizsgaidőszak esetén a vizsgaidőszakot megelőző év december hónap 15. napjáig
b) májusi-júniusi vizsgaidőszak esetén a vizsgaidőszak évének február hónap 15-éig
c) októberi-novemberi vizsgaidőszak esetén a vizsgaidőszak évének augusztus hónap 31-éig lehet vizsgára jelentkezni

Az írásbeli, interaktív vizsgatevékenységek országosan egységes vizsgaidőpontjait a szakképesítésért felelős miniszter határozza meg mind az iskolai rendszerű, mind az iskolarendszeren kívüli szakképzésre, és honlapján közzéteszi. A gyakorlati és szóbeli vizsgatevékenységek vizsgaidőpontját a vizsgaszervező állapítja meg.
Iskolarendszeren kívüli szakképzésben a szakmai vizsga első vizsgatevékenységének időpontja előtt legalább harminc nappal kell a jelentést részünkre elküldeniük.

Komplex szakmai vizsgák

A szakképzésről szóló 2011. évi CLXXXVII. törvény, valamint a komplex szakmai vizsgáztatás szabályairól szóló 315/2013. (VIII.28.) Korm. rendelet vonatkozó előírásai alapján a Nemzeti Munkaügyi Hivatal Szak- és Felnőttképzési Igazgatósága honlapján (www.nive.hu) teszi közzé a komplex szakmai vizsgák előkészítéséhez, bejelentéséhez és lebonyolításához szükséges dokumentumok, illetve elektronikus felületek elérhetőségét.

Elérhetőségeink:
Postacím: 1245 Budapest Pf. 980
1051 Budapest, Zrínyi u. 3.
e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
telefon: 235-7920, 235-7921

Letöltések

Jelentés a szakmai vizsga előkészítéséről
Jelentés melléklete
Vizsgaelnöki jelentés moduláris