ÁEEK | Emberi Erőforrás Fejlesztési Főigazgatóság - Tájékoztatás a szakmai képzések egységes megvalósítása érdekében

Tájékoztatás a szakmai képzések egységes megvalósítása érdekében

Tisztelt Főigazgató Asszony/Úr!
Tisztelt Igazgató Asszony/Úr!

A szakképzésről szóló 2019. évi LXXX. törvény12. §-a alapján „[A programtanterv és a szakmai program] A Szakképző intézményben a nevelő és oktató munka a) a szakképzésben kötelezően alkalmazandó programtanterv és b) a programtanterv alapján kidolgozott szakmai program szerint folyik.”

Tájékoztatjuk, hogy a mai naptól a https://szakkepzes.ikk.hu/kkk-ptt elektronikus felületen elérhetővé váltak az Egészségügy ágazathoz tartozó, szakmajegyzékben található szakmák Programtantervei.

A szakmai képzések egységes megvalósítása érdekében, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyi Infrastruktúra- és Humán Fejlesztések Főosztálya az Egészségügy ágazathoz tartozó szakmák Képzési és Kimeneti Követelményeivel (a továbbiakban: KKK) és Programtanterveivel (a továbbiakban: PTT) kapcsolatosan megfogalmazódott kérdésekre kíván választ adni fókuszcsoport-módszer segítségével a következő szervezetek szakértőinek bevonásával:
Innovációs és Technológiai Minisztérium, Állami Egészségügyi Ellátó Központ, Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara, egyházi fenntartású egészségügyi szakképzést folytató iskola, Szakképzési Centrum fenntartásában lévő egészségügyi szakképzést folytató iskola, alapítványi fenntartású egészségügyi szakképzést folytató iskola, egészségtudományi felsőoktatást végző egyetem fenntartásában lévő iskola.

Ezúton kérjük Főigazgató/Igazgató Asszonyt/Urat, hogy a tanévkezdéssel, a szakmai képzések oktatásszervezésével, a Szakmajegyzékben szereplő szakmák KKK-jával, PTT-jével kapcsolatosan felmerült kérdéseit az erre a célra létrehozott elektronikus felületen elérhető táblázatba 2020. augusztus 24. (hétfő) munkaidő végéig rögzíteni szíveskedjen.

Az elektronikus felület itt érhető el:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1USQ3RIjKf8QG5DN3c5MXWRlDsMPj-HjHmGIkyWuXmXw/edit#gid=0

Tájékoztatjuk továbbá, hogy a felmerült kérdésekre adott válaszok 2020. augusztus 27-től szintén a fent megadott felületen kerülnek közzétételre.

Segítő együttműködését ezúton is köszönjük.

Dr. Maroska Anikó főosztályvezető asszony megbízásából

Üdvözlettel:
Vízvári László
osztályvezető
Emberi Erőforrások Minisztériuma
Egészségügyi Infrastruktúra- és Humán Fejlesztések Főosztálya
1054 Budapest, Akadémia utca 3. fsz 24.