Adatgyűjtés - OSAP 1626


Tisztelt Adatszolgáltató!

Az Országos Statisztikai Adatgyűjtési Program adatgyűjtéseiről és adatátvételeiről szóló 288/2009. (XII. 15.) Korm. rendelet által elrendelt OSAP 1626. nyilvántartási számú, „Adatgyűjtés az egészségügyi ágazati munkaügyi és bérnyilvántartási rendszeréhez” c. adatgyűjtés szerkezete, valamint az adatbeküldés módja 2017. évben (a 2016. év vonatkozásában) a korábbi gyakorlathoz képest megváltozik. A változásokkal kapcsolatban az alábbiakról tájékoztatjuk:

Az adatgyűjtés szerkezete:

Az adatszolgáltatás teljesítésére az előző évekhez hasonlóan továbbra is két állomány (intézményi és jogviszony adatok) előállítása és megküldése útján lesz lehetőség. Az egyes állományok tartalma ugyanakkor a kapcsolódó szabályozások változása miatt részben módosul. Az 2016. évre vonatkozó adatszolgáltatás rekordkép leírását, a kapcsolódó kitöltési útmutatót, valamint a bérjogcímek besorolásához tájékoztató jelleggel, útmutatóként a Magyar Államkincstár bérjogcímek kategorizálási gyakorlatát tartalmazó táblázatot a weblapunk alján elhelyezett linkekről tudják letölteni

Az adatbeküldés módja:

A rekordkép leírásban szereplő intézményi- és jogviszony-szintű adatállományok beküldésére (feltöltésére) az erre a célra kialakításra került [weboldalonkun] keresztül lesz lehetőség.

A weboldal elérésével és a regisztrációval kapcsolatban tájékoztatást küldtünk valamennyi adatszolgáltató intézmény részére. Tisztelettel kérem, hogy amennyiben Ön adatszolgáltató, de nem kapott regisztrációs emailt, akkor ezt a This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. címen jelezni szíveskedjék.

Azon adatszolgáltatóinknak, akiknek nincs lehetőségük a bérszámfejtési rendszerükből exportálni a rekordkép leírásban szereplő intézményi és jogviszony állományokat, a kézzel történő adatrögzítéshez, valamint a kézzel rögzített adatok – rekordkép leírás szerinti – CSV formátumban történő előállításához paraméterezett Excel munkafüzetet fogunk rendelkezésre bocsátani (az így előállított állományok feltöltése szintén az említett weboldalon történik)

Az adatszolgáltatásra a weboldara történt regisztrációt követően nyílik lehetőség. Az adatszolgáltatás jogszabály által meghatározott határideje 2017. február 28.

Az adatszolgáltatással kapcsolatos bármilyen kérdés felmerülése esetén kérem, vegye fel a kapcsolatot velünk a This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. email címen, vagy telefonon a +36 1 235-7913, illetve a +36 30 6888-225 számokon.

Letölthető dokumentumok:

  1. Felhasználói kézikönyv
  2. Kitöltési útmutató
  3. Rekordkép
  4. Jogcímek kategorizálása
  5. Segédtábla kézi adatrögzítéshez