ÁEEK | Emberi Erőforrás Fejlesztési Főigazgatóság - Központ

Michalicza Ösztöndíj pályázati kiírása

Tisztelt Érdeklődő!

Tájékoztatjuk Önt, hogy az Állami Egészségügyi Ellátó Központ az ápolás mesterképzési szakon felvételt nyert hallgatók részére a mai napon meghirdeti a Michalicza Ösztöndíjat.

A Michalicza Ösztöndíj pályázati kiírása az alábbi linken érhető el.

A pályázat benyújtásához szükséges pályázati adatlap az alábbi linken található.

A pályázati adatlap – regisztrációt követően – tölthető ki.

A pályázatok benyújtásának határideje 2017. október 25.
A határidő jogvesztő, a leteltét követően benyújtott pályázatok elfogadására, a késedelem igazolására, vagy méltányossági eljárás lefolytatására nincs mód.

Az előzetesen elektronikus úton kitöltött, kinyomtatott és aláírt pályázatot postai úton vagy személyesen, magyar nyelven lehet beküldeni a pályázatkezelő szervhez az alábbi címre:

Állami Egészségügyi Ellátó Központ
Szakképzés Támogatási Főosztály
Levélcím: 1085 Budapest, Horánszky u. 24.

A postai úton is megküldendő pályázati adatlapok esetében a benyújtás határideje szempontjából a postára adás napja számít.

A pályázat személyesen benyújtható hétfőtől csütörtökig 8.00-16.30-ig, pénteken 8.00-14.00-ig az ÁEEK Szakképzés Támogatási Főosztályán, 1085 Budapest, Horánszky u. 24., II. emelet 202-es iroda.

Tisztelettel:
Állami Egészségügyi Ellátó Központ

Magyar ápoló Abu Dhabiban

Ismét magyar ápoló versenyzik a világ legjobbjai között. Simon Zsolt, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ Emberi Erőforrás Fejlesztési Főigazgatóság szakmai támogatásával, és felügyeletével készült fel a világversenyre.

A WorldSkills 2017 nemzetközi verseny október 14 és 18 között kerül megrendezésre, melynek idén Abu Dhabi ad otthont az Egyesült Arab Emirátusokban. A szakmák olimpiájának is nevezett versenyen a világ fiatal szakemberei mérik össze szakmai tudásukat, rátermettségüket. A verseny nagyságát jól mutatja, hogy 77 ország több mint 1200 versenyzője érkezik a helyszínre, hogy 4 napon keresztül küzdjenek az első helyért 51 szakmában.

2014 óta hazánk is indít versenyzőket az Ápolás és gondozás (Health and Social Care) szakmában. Intézményünk negyedik éve sikerrel támogatja a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által kiírt pályázati felhívásra jelentkező és több fordulón keresztül kiválasztott versenyzőinket. Fehér Zsuzsanna és Gál Mónika Patrícia a Franciaországban megrendezett EuroSkills Lille 2014 versenyen csapatban bronzérmet szerzett. A következő évben Biro Andrea a Brazíliában megrendezett WorldSkills Sao Paolo 2015 versenyen 13. helyezett lett, míg a tavaly Svédországban megrendezett EuroSkills Gothenburg 2016 versenyen Varga Tamás 6. helyezést és kiválósági érmet szerzett.

A WorldSkills-re az idei évben összesen 15 ország versenyzője jelentkezett ebben a kategóriában, és köztük Simon Zsolt fogja képviselni országunk ápolóit. A versenyre Fehér Zsuzsannával utazik, aki szakértőként vesz részt versenyen. Simon Zsolt Szombathelyen végzett 2017-ben a PTE Szociális és Egészségügyi Szakgimnázium és Szakközépiskolában. Felkészülése május 1-től szeptember 29-ig tartott, melynek során szakmai, mentális és fizikai rátermettsége került fejlesztésre. A felkészítésben az Állami Egészségügyi Ellátó Központ Emberi Erőforrás Fejlesztési Főigazgatóság a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával együttműködve, mint szakmai támogató vett részt. A felkészítés a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ Honvédkórház, a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház és az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet szakemberei közreműködésével történt. A felkészítés során Zsoltnak lehetősége volt részt venni a május 15 és 18 között megrendezett Taitaja 2017 nevű finn szakmai döntőn Helsinkiben, ahol már összemérhette tudását külföldi versenyzőkkel. Szakértőjével együtt lehetőségük volt belelátni a finn versenyzők kiválasztásának folyamatába, megismerkedni a finn egészségügyi oktatási rendszerrel is.
Szurkolunk Zsolt jó eredményéért és bízunk benne, hogy hasznos szakmai tapasztalatokkal tér vissza, melyet munkája során is tud érvényesíteni. 

 

Keretszám pályázati kiírások 2017. ősz

Tisztelt Képzőhelyek!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az Állami Egészségügyi Ellátó Központ a mai napon az egészségügyi felsőfokú szakirányú szakképzési rendszerről, a Rezidens Támogatási Program ösztöndíjairól, valamint a fiatal szakorvosok támogatásáról szóló 162/2015. (VI. 30.) Korm. rendelet 19. §-a alapján pályázatot hirdet a 2017. évre kihirdetett és 2017. szeptember 15-ig be nem töltött egészségügyi felsőfokú szakirányú szakképzési keretszámok betöltése érdekében.

1. Az általános szakorvosi keretszám pályázati kiírása az alábbi linken érhető el, a pályázati benyújtásához szükséges pályázati adatlap a következő helyről tölthető le.

2. A kiemelt szakorvosi szakmák (idegsebészet, honvéd-, katasztrófa- és rendvédelem-orvostan, plasztikai és égés-sebészet) pályázati kiírása az alábbi linken érhető el, a pályázati benyújtásához szükséges pályázati adatlap a következő helyről tölthető le.

3. A házi gyermekorvosi utánpótlás célját szolgáló keretszám pályázati kiírása az alábbi linken érhető el, a pályázati benyújtásához szükséges pályázati adatlap a következő helyről tölthető le.

4. A kórházi-klinikai szakgyógyszerészi képzés keretszámának pályázati kiírása az alábbi linken érhető el, a pályázati benyújtásához szükséges pályázati adatlap a következő helyről tölthető le.

5.  A szakfogorvosi képzés keretszámának pályázati kiírása az alábbi linken érhető el, a pályázati benyújtásához szükséges pályázati adatlap a következő helyről tölthető le.

A pályázatok beadási határideje: 2017. október 25. A határidő jogvesztő, a leteltét követően benyújtott pályázatok elfogadására, a késedelem igazolására, vagy méltányossági eljárás lefolytatására nincs mód. A pályázatot postai úton vagy személyesen, magyar nyelven lehet beküldeni a pályázatkezelő szervhez az alábbi címre:

Állami Egészségügyi Ellátó Központ
Szakképzés Támogatási Főosztály
Levélcím: 1444 Budapest, Pf. 270
 
A postai úton is megküldendő pályázati adatlapok esetében a benyújtás határideje szempontjából a postára adás napja számít.
Személyesen benyújtható hétfőtől csütörtökig 8.00-16.30-ig, pénteken 8.00-14.00-ig az ÁEEK EFF Szakképzés Támogatási Főosztályán, 1085 Budapest, Horánszky u. 24., II. emelet 202-es iroda.
 
Tisztelettel:
Állami Egészségügyi Ellátó Központ

Dr. Tamasi József: Természetgyógyászati alapismeretek

Kedves Vásárlóink!

A „Dr. Tamasi József: Természetgyógyászati alapismeretek” című kiadványunk második, javított kiadása újra kapható.

Tájékoztatás a Vizsgaszervezők részére

A 2017. évi októberi vizsgaidőszak Futárnapjának időpontja: 2017. szeptember 28.