ÁEEK | Emberi Erőforrás Fejlesztési Főigazgatóság - A rezidensképzés 2015. július 1-jével életbe lépő változásairól szóló tájékoztató

A rezidensképzés 2015. július 1-jével életbe lépő változásairól szóló tájékoztató

Tisztelt leendő Rezidensek és Képzőhelyek!

Az egészségügyi tevékenység végzésének egyes kérdéseiről szóló 2003. évi LXXXIV. törvény alapján 2015. július 1-ét követően a támogatott szakképzésben újonnan belépő rezidensek központi foglalkoztatása valósul meg.

A támogatott szakképzésbe belépő rezidensek munkáltatója ezen időponttól kezdve az Egészségügyi Nyilvántartási és Képzési Központ (továbbiakban: ENKK) lesz, aki a rezidenseket közalkalmazotti jogviszony keretében foglalkoztatja. A rezidens a képzését – a korábbi rendszerhez hasonlóan – egy arra akkreditált egészségügyi szolgáltatónál tölti, amelyet az ENKK elsődleges képzőhelyként, mint a munkavégzés helyét határoz meg számára. 

Az alábbi linkeken elérhető – az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyért Felelős Államtitkársága és az Egészségügyi Nyilvántartási és Képzési Központ által készített – tájékoztató anyagok segítségével szeretnénk a 2015. július 1-jével életbe lépő várható változásokról tájékoztatni Önöket, illetve információt adni a szakképzésbe lépés és közalkalmazotti jogviszony létesítéssel kapcsolatban.

A honlapunkon keresztül folyamatosan tájékoztatást fogunk nyújtani az új támogatási rendszer szabályaival, működésével kapcsolatban. 

Tájékoztató
Szándéknyilatkozat

Bízva sikeres közös együttműködésünkben, tisztelettel:
Egészségügyi Nyilvántartási és Képzési Központ