ÁEEK | Emberi Erőforrás Fejlesztési Főigazgatóság - Főigazgatóság

Ügyfélfogadás

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2018. március 28-án csütörtökön délelőtt 8.00 - 12.30 között, technikai okok miatt az ügyfélfogadás szünetel a Horánszky u. 24., valamint a Horánszky u. 15. szám alatti telephelyünkön.

Megértésüket köszönve üdvözlettel:

ÁEEK EFF

Ápolás és gondozás (Health and Social Care) kategória döntője

VI. SkillsHungary Nemzeti Döntőn, Szakma Sztár Fesztivál

2019. március 12-14. között az Állami Egészségügyi Ellátó Központ Emberi Erőforrás Fejlesztési Főigazgatóság a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával való együttműködésben bonyolítottuk le Ápolás és gondozás kategóriában a EuroSkills 2020 Graz döntőjét a Szakma Sztár Fesztivál keretében.

tovább

Áramszünet - március 28.

Tisztelt Ügyfeleink!
 
Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Nyilvántartási és Továbbképzési Főosztály Ügyfélszolgálata (működési nyilvántartási kérelmek, szakdolgozói továbbképzési pontok) - áramszünet miatt - , 2019. március 28-án (csütörtökön) 12:30 – 15:30 óráig tart nyitva.
 
Köszönjük a megértésüket.
 
Üdvözlettel: ÁEEK EFF Nyilvántartási és Továbbképzési Főosztály Ügyfélszolgálata

Ápolás és gondozás kategóriában lezajlott a Nemzetközi verseny előválogatója

2019. február 28.-án az Állami Egészségügyi Ellátó Központ Emberi Erőforrás Fejlesztési Főigazgatóság szervezésében a Magyar Honvédség Honvédkórház Klinikai Demonstrációs Egységében bonyolítottuk le az előválogatót, melyre összesen 15 versenyző jelentkezett.
A reggel 8 órától kezdődő előválogató egy angol nyelvű interjúval kezdődött, mely keretében a megjelent 12 pályázó angol nyelvtudását mértük fel. 
Az interjút követően – az elért pontszámok alapján – az írásbeli feladatmegoldást minden megjelent versenyző megkezdhette. 
Az írásbeli feladat megoldására 60 perc állt a versenyzők rendelkezésére, a feladatlap 50%-ban angol szaknyelvű, 50%-a pedig magyar nyelvű feladatokat tartalmazott.
Ezt követően a munkavédelmi oktatást tartottunk és megkezdődhetett a gyakorlati forduló.
A gyakorlati feladat imitátorok segítségével, valós környezetben megrendezett szituáció megoldása volt.
A válogatóverseny célja az a nyolc versenyző kiválasztása volt, akik 2019. március 12-14. között a VI. SkillsHungary Nemzeti Döntőn részt vehetnek majd.
A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ Honvédkórháza már számos versenyünknek - és a mostani előválogatónak is - színvonalas szakmai hátteret és környezetet biztosított. 
Külön köszönjük a Honvédkórház munkatársainak, hogy segítségükkel most is sikeres versenyt bonyolíthattunk le.

Az előválogatón elért eredmények:

Jelszó Interjú összpontszám Írásbeli pontszám Gyakorlat összpontszám Összesen
ACETILCOA 48 70 43 161
kossuthzsuzsanna 46 64 40 150
19990325 35 64 36 135
eli003 31 50 34 115
pujkatolyás 27 70 17 114
Halacska 29 65 18 112
Verseny12 32 38 38 108
Vattacukor14 32 50 21 103
zongora24 18 54 19 91
Medvecukor 16 54 19 89
sooseszter 16 35 19 70
Noémi 19 5 21 41 67

A döntőbe került versenyzőkkel e-mailben vesszük fel a kapcsolatot.

Magyar Ápolók Napja

Koszorúzás az Állami Egészségügyi Ellátó Központ Emberi Erőforrás Fejlesztési Főigazgatóságának épületében
 


2014 februárjában az Országgyűlés határozatban mondta ki, hogy „… az ápolói munka megbecsülése érdekében, felismerve és tudva azt, hogy az ápolás presztízsének emelését, az ápolói életpálya fejlődésének előmozdítását minden eszközzel segíteni kell, Kossuth Zsuzsanna születésének évfordulóját, február 19-ét a Magyar Ápolók Napjává nyilvánítja.”
(5/2014. (II. 7.) OGY határozat a Magyar Ápolók Napjáról)
 
Az emléktáblát 2014 februárjában - az EMMI Arany János utcai épületében - Kossuth Zsuzsanna és a Magyar Ápolók Napja tiszteletére állította a Magyar Ápolási Egyesület és az ÁEEK jogelődje, együtt az Egészségügyi Szakdolgozók XLV. Jubileumi Országos Kongresszusának közönségével.
 
Az egészségügyi szakdolgozók munkája iránti tiszteletünket fejezzük ki azzal, hogy Kossuth Zsuzsannára emlékezve, az ápolói hivatást gyakorlók megbecsülésének jeleként a Magyar Ápolók Napját ünnepeljük. 
A 2014 óta hagyománnyá vált koszorúzáson az EMMI Egészségügyért Felelős Államtitkársága nevében Dr. Fábián Károly egészségügyi fejlesztésekért felelős helyettes-államtitkár, az ÁEEK képviseletében Dr. Páva Hanna főigazgató-helyettes, a Magyar Ápolási Egyesület alelnökeként Bugarszki Miklós, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elnökeként Dr. Balogh Zoltán vett részt. Tiszteletét tette a Magyar Ápolási Egyesület elnöke, Minya Tünde, az egyik alapító tag, Vártok Józsefné is. 
 
A résztvevők beszédeikben az alábbi gondolatokat emelték ki: 
A magyar ápolók példaképének, Kossuth Zsuzsanna eszmei örökségének legfontosabb üzenete a mindenkori segíteni akarás, az emberek szeretete és tisztelete. A beteg ember csak akkor lehet elégedett, ha bízhat az ápolójában, akitől megértést és azonnali segítséget kaphat, ha szüksége van rá. Ebben a szellemben, a törődő, figyelmes, szakmájukat értő ápolók iránti tisztelettel emlékezünk Kossuth Zsuzsannára. 
 
Dr. Páva Hanna, az ÁEEK EFF főigazgató-helyettese külön kiemelte Kossuth Zsuzsanna újító szellemiségét, melyet véleménye szerint mindenkor szem előtt tartva kötelességünk továbbvinni.
 
Továbbá mindannyian külön kihangsúlyozták: a mára már hagyománynak tekinthető koszorúzás – az országos megemlékezések mellett – arról az erkölcsi elismerésről és háláról szól, amit az egészségügyi szakdolgozók érdemelnek mindennapos, sokszor emberfeletti erőfeszítéseikért, hivatásuk áldozatos gyakorlásáért.