ÁEEK | Emberi Erőforrás Fejlesztési Főigazgatóság - Főigazgatóság

Jelentkezés szabadon választható pontgyűjtő továbbképzésre

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az Állami Egészségügyi Ellátó Központ térítésmentes szabadon választható továbbképzést szervez egészségügyi szakdolgozók részére.

Jelentkezés előtt kérjük, figyelmesen olvassa el az alábbi linken elérhető tájékoztatónkat.

Tisztelettel:
Állami Egészségügyi Ellátó Központ
EESZT Fenntartási és Üzemeltetési Főosztály

Tájékoztatás a szakmai képzések egységes megvalósítása érdekében

Tisztelt Főigazgató Asszony/Úr!
Tisztelt Igazgató Asszony/Úr!

A szakképzésről szóló 2019. évi LXXX. törvény12. §-a alapján „[A programtanterv és a szakmai program] A Szakképző intézményben a nevelő és oktató munka a) a szakképzésben kötelezően alkalmazandó programtanterv és b) a programtanterv alapján kidolgozott szakmai program szerint folyik.”

Tájékoztatjuk, hogy a mai naptól a https://szakkepzes.ikk.hu/kkk-ptt elektronikus felületen elérhetővé váltak az Egészségügy ágazathoz tartozó, szakmajegyzékben található szakmák Programtantervei.

A szakmai képzések egységes megvalósítása érdekében, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyi Infrastruktúra- és Humán Fejlesztések Főosztálya az Egészségügy ágazathoz tartozó szakmák Képzési és Kimeneti Követelményeivel (a továbbiakban: KKK) és Programtanterveivel (a továbbiakban: PTT) kapcsolatosan megfogalmazódott kérdésekre kíván választ adni fókuszcsoport-módszer segítségével a következő szervezetek szakértőinek bevonásával:
Innovációs és Technológiai Minisztérium, Állami Egészségügyi Ellátó Központ, Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara, egyházi fenntartású egészségügyi szakképzést folytató iskola, Szakképzési Centrum fenntartásában lévő egészségügyi szakképzést folytató iskola, alapítványi fenntartású egészségügyi szakképzést folytató iskola, egészségtudományi felsőoktatást végző egyetem fenntartásában lévő iskola.

Ezúton kérjük Főigazgató/Igazgató Asszonyt/Urat, hogy a tanévkezdéssel, a szakmai képzések oktatásszervezésével, a Szakmajegyzékben szereplő szakmák KKK-jával, PTT-jével kapcsolatosan felmerült kérdéseit az erre a célra létrehozott elektronikus felületen elérhető táblázatba 2020. augusztus 24. (hétfő) munkaidő végéig rögzíteni szíveskedjen.

Az elektronikus felület itt érhető el:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1USQ3RIjKf8QG5DN3c5MXWRlDsMPj-HjHmGIkyWuXmXw/edit#gid=0

Tájékoztatjuk továbbá, hogy a felmerült kérdésekre adott válaszok 2020. augusztus 27-től szintén a fent megadott felületen kerülnek közzétételre.

Segítő együttműködését ezúton is köszönjük.

Dr. Maroska Anikó főosztályvezető asszony megbízásából

Üdvözlettel:
Vízvári László
osztályvezető
Emberi Erőforrások Minisztériuma
Egészségügyi Infrastruktúra- és Humán Fejlesztések Főosztálya
1054 Budapest, Akadémia utca 3. fsz 24.

Pályázat kiemelt szakorvosi szakmák (plasztikai- és égés-sebészet, honvéd-, katasztrófa-, és rendvédelem-orvostan) szakképzésbe lépésre

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ pályázatot hirdet államilag támogatott első plasztikai- és égés-sebészet, valamint honvéd-, katasztrófa-, és rendvédelem-orvostan szakterületen történő szakképzésbe lépés tárgyában 2020. augusztus 24-i benyújtási határidővel. A pályázatról részletes tájékoztatás az alábbi helyen érhető el.

Tisztelettel:
Állami Egészségügyi Ellátó Központ
Szakképzés Támogatási Főosztály

Személyes ügyfélszolgálat

Tisztelt Ügyfelünk!

Tájékoztatjuk, hogy az ÁEEK EFF személyes ügyfélszolgálata a veszélyhelyzetet megelőző ügyfélfogadási rend szerint fogadja az ügyfeleket 2020. augusztus 3. (hétfő) napjától az alábbiak szerint:

 

Nyilvántartási és Továbbképzési Főosztály

Elismerési és Monitoring Főosztály

Ügykörök:

  • alapnyilvántartásba vétel

  • működési nyilvántartás (első felvétel, megújítás, szüneteltetés, szakdolgozó továbbképzési pontok, stb.)

  • hatósági bizonyítvány kiállítása,

  • oklevél, bizonyítvány elismerése,

  • orvosi igazolás közbenső felülhitelesítése, stb.

Ügyfélfogadási idő:

hétfőtől csütörtökig 8:30 - 15:30.

kedd: 8:30 12.00.; 13.00 - 15.30.

Helyszín:

1085 Budapest, Horánszky u. 24. fszt. 010 (porta mellett).

E-mail cím:

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Az Önök és az ügyfélszolgálaton dolgozó munkatársaink egészségének védelme érdekében az ügyfélterekben továbbra is a megfelelő és javasolt óvintézkedések betartása mellett lehet tartózkodni. Az ügyfelek csak korlátozott létszámban, az orrot és a szájat eltakaró arcmaszkban, egymástól megfelelő (1,5–2 méter) távolságra tartózkodhatnak az ügyfélszolgálat teljes területén.

Tájékoztatjuk, hogy a kényelmes ügyintézés érdekében működési nyilvántartás, valamint hatósági bizonyítvány kiadása iránti - szabályszerűen kitöltött, kinyomtatott, saját kezűleg aláírt és a szükséges mellékletekkel ellátott, beszkennelt - kérelmét továbbra is beküldheti elektronikusan az illetékes főosztály e-mail címére.

Új eljárás indításával kapcsolatban személyes ügyfélszolgálatunkon kizárólag a kérelmek és mellékleteik átvétele történik, az ügyfélszolgálati ügyfélterekben a kérelmek kitöltésére nincsen lehetőség. Kérjük, hogy a személyes ügyfélszolgálatunkra felkészülten érkezzen, hozza magával a hiánytalanul kitöltött kérelmet, és a szükséges mellékleteket (pl. igazgatási szolgáltatási díj befizetését igazoló átutalási megbízás másolata, egészségügyi szakdolgozók esetében az elméleti és gyakorlati továbbképzési pontigazolások, stb.).

Az elkészült iratok, működési nyilvántartási igazolvány stb. személyes átvételére változatlanul lehetőség van az Ügyfélszolgálaton.

A működési nyilvántartási kérelmet – az eljárásokhoz kapcsolódó kitöltési útmutatóval együttesen – az alábbi elérési útvonalon találhatja:

https://www.enkk.hu/index.php/hun/ - Nyilvántartási és Továbbképzési Főosztály

Megértését köszönjük!

Üdvözlettel:

ÁEEK EFF

Nyilvántartási és Továbbképzési Főosztálya/Elismerési és Monitoring Főosztálya

COVID oktatás és pontelszámolás

A továbbképzés szervezése, koordinációja az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) hatáskörébe tartozik. 
A COVID továbbképzésre kizárólag egy ún. távoktatási portálon keresztül lehet jelentkezni, amelynek működtetése az ÁEEK EFF hatáskörébe tartozik. A távoktatási portál elérése: tavoktatas.aeek.hu.
A továbbképzést - regisztrációt követően - orvosok és szakdolgozók is elvégezhetik.