OKFŐ - főoldal

Rezidens szakképzési keretszámok 2022 őszi pályázati felhívása

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az Országos Kórházi Főigazgatóság a mai napon az egészségügyi felsőfokú szakirányú szakképzési rendszerről, a Rezidens Támogatási Program ösztöndíjairól, valamint a fiatal szakorvosok támogatásáról szóló 162/2015. (VI. 30.) Korm. rendelet 19. § (1) bekezdése alapján pályázatot hirdet a 2022. évre kihirdetett, 2022. szeptember 15-ig be nem töltött egészségügyi felsőfokú szakirányú szakképzési keretszámok betöltése érdekében.

1. Az általános szakorvosi keretszám pályázati kiírása az alábbi linken érhető el, a pályázat benyújtásához szükséges pályázati adatlap a következő helyről tölthető le.
 
2. A házi gyermekorvosi utánpótlás célját szolgáló keretszám pályázati kiírása az alábbi linken érhető el, a pályázat benyújtásához szükséges pályázati adatlap a következő helyről tölthető le.
 
3. A kórházi-klinikai szakgyógyszerészi képzés keretszámának pályázati kiírása az alábbi linken érhető el, a pályázat benyújtásához szükséges pályázati adatlap a következő helyről tölthető le.
 
4. A szakfogorvosi képzés keretszámának pályázati kiírása az alábbi linken érhető el, a pályázat benyújtásához szükséges pályázati adatlap a következő helyről tölthető le.
 
5. A plasztikai és égés-sebészet, mint kiemelt szakma keretszámának pályázati kiírása az alábbi linken érhető el, a pályázat benyújtásához szükséges pályázati adatlap a következő helyről tölthető le.
 
A pályázatok beadási határideje: 2022. október 20. A határidő jogvesztő, a leteltét követően benyújtott pályázatok elfogadására, a késedelem igazolására, vagy méltányossági eljárás lefolytatására nincs mód. A pályázatot postai úton lehet beküldeni a pályázatkezelő szervhez az alábbi címre:
 
Országos Kórházi Főigazgatóság
Rezidensképzési Osztály
Levélcím: 1085 Budapest, Horánszky u. 24.
 
A postai úton is megküldendő pályázati adatlapok esetében a benyújtás határideje szempontjából a postára adás napja számít. A pályázatokat elektronikus úton is kérjük megküldeni a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címre.
 
Tisztelettel:
Országos Kórházi Főigazgatóság

Tájékoztatás a Vizsgaszervezők felé az Országos Képzési Jegyzékben (OKJ) szereplő egészségügyi ágazához tartozó szakképesítések  2022. évi októberi vizsgafeladatlapjainak átvételével  kapcsolatosan

A 2022. évi októberi vizsgaidőszak írásbeli vizsgafeladatlapjainak átvételi időpontja: 2022. szeptember 29. (csütörtök)
 
A vizsgafeladatlapokat az OKFŐ Humánerőforrás-fejlesztési Igazgatóságán lehet átvenni (1085 Budapest, Horánszky utca 15. I. emelet 106. szobában) 9-15 óra között.

Kötelező szakmacsoportos továbbképzés meghirdetés

Tisztelt Egészségügyi Szakdolgozó Kollégák!

Ezúton értesítjük Önöket, hogy az Országos Kórházi Főigazgatóság meghirdette a 
 
- "13. Közegészségügyi és népegészségügyi szakmacsoport” részére a „Hasznos információk az egészségügyi kártevők elleni védekezésben tevékenykedőknek” kötelező szakmacsoportos továbbképzését.
A kötelező szakmacsoportos továbbképzés pontértéke: 30 pont
 
- "8. Gyógyszertári ellátás szakmacsoport” részére a „Szakmai szabályok a gyógyszerellátás területén” kötelező szakmacsoportos továbbképzését.
A kötelező szakmacsoportos továbbképzés pontértéke: 30 pont
 
- "10. Műtéti ellátás szakmacsoport” részére a „Technikai újdonságok a műtői gyakorlatban” kötelező szakmacsoportos továbbképzését.
A kötelező szakmacsoportos továbbképzés pontértéke: 30 pont
 
- "4. Laboratóriumi diagnosztika szakmacsoport” részére az „Aktualitások a boncmesteri gyakorlatban” kötelező szakmacsoportos továbbképzését.
A kötelező szakmacsoportos továbbképzés pontértéke: 30 pont
 
- "2. Gyermek ápolás és gondozás szakmacsoport” részére a „Gyermekbántalmazás és elhanyagolás megelőzése, felismerése és kezelése” kötelező szakmacsoportos továbbképzését.
A kötelező szakmacsoportos továbbképzés pontértéke: 30 pont
 
- "17. Természetgyógyászat szakmacsoport” részére „A nem konvencionális és a konvencionális gyógyászat határterületei” kötelező szakmacsoportos továbbképzését.
A kötelező szakmacsoportos továbbképzés pontértéke: 30 pont

Pályázat kiemelt szakorvosi szakma (plasztikai- és égés-sebészet) TÁMOGATOTT szakképzésbe lépésre

Az Országos Kórházi Főigazgatóság pályázatot hirdet első plasztikai- és égés-sebészet szakterületen történő államilag támogatott szakképzésbe lépés tárgyában.
 
A Tájékoztató az alábbi linken érhető el.
A Jelentkezési lap az alábbi helyről tölthető le.
 
A pályázat beadási határideje: 2022. szeptember 7.

Felhívás az OKJ-s komplex szakmai vizsgákra való jelentkezésről

Tisztelt Vizsgára Jelentkező!
 
Az OKFŐ a felnőttképzésről szóló 2013. évi LXXVII. törvény átmeneti rendelkezéseit tartalmazó 30. § (3) bekezdésében foglalt feladatának megfelelően jogszabályi felhatalmazás alapján országosan biztosítja 2022. december 31-éig az emberi erőforrások minisztere ágazatába tartozó szakképesítések szakmai és vizsgakövetelményeiről szóló 27/2016. (IX. 16.) EMMI rendelet alapján az egészségügyi ágazat, iskolarendszeren kívüli szakképzésben megszerezhető szakképesítéseinek komplex szakmai vizsgáit.
 
A vizsgák megszervezéséhez szükséges lenne, hogy amennyiben nem tud máshol vizsgára bejelentkezni, abban az esetben jelezze vizsgázási szándékát Intézményünk Egészségügyi Képzésszervezési Osztályán az alábbi elérhetőségeken.
 
E-mail:
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
 
Postai úton, vagy személyesen:
OKFŐ Egészségügyi Képzésszervezési Osztály
1085 Budapest, Horánszky u. 15.
 
Az OKFŐ Egészségügyi Képzésszervezési Osztálya az Intézményünkbe érkezett jelentkezéseket összesíti és megvizsgálja annak a lehetőségét, hogy a beérkezett igények alapján, mely szakképesítések vonatkozásban tudja a legoptimálisabban, a komplex szakmai vizsgáztatás szabályairól szóló 315/2013. (VIII. 28.) Korm. rendelet előírásainak megfelelően akár összevont vizsgák formájában megszervezni minden érintett vizsgázó, javító- vagy pótlóvizsgázó számára a komplex szakmai vizsgákat. A vizsgacsoportok jogszabályban elrendelt jelentési határidejét figyelembe véve a szakmai vizsgák lebonyolítására várhatóan legkorábban 2022. szeptember és október hónapjaiban kerülhet sor. A vizsgadíjakról a vizsgacsoportok kialakítását követően elkészített vizsgadíj kalkulációk alapján a későbbiekben tudunk tájékoztatást nyújtani.
 
Kérjük, hogy amennyiben szeretne OKJ-s komplex szakmai vizsgára jelentkezni abban az esetben, szíveskedjen az alábbi linken elérhető jelentkezési lapot kitöltve és aláírva megküldeni:
 
 
Szakmai vizsgájához eredményes felkészülést kívánunk!
 
OKFŐ Egészségügyi Képzésszervezési Osztály